Lån trods RKI 2024

Kan jeg låne trods RKI?

Lån trods RKI – Opdateret 2. juli 2024 Du kan godt være heldig og optage en kredit eller optage et billigt lån trods RKI. Dog vil den hurtigste vej dog være at få betalt din gæld og dermed komme ud af RKI registreringen. Der er dog flere muligheder for at få et af de nye lån trods RKI uden sikkerhed. Dette uanfægtet at det er en dyr vej til hurtige pengelån. Der er nemlig enkelte låneselskaber og endda banker der godt kan have forståelse for din økonomiske situation.

Lån penge selvom RKI

Disse udlånere skal være villige til at tage chancen for en større indtjening på et risikofyldt udlån som et af de nemme privatlån trods RKI-registrering jo trods alt er. Det er normalt ikke sådan at banker og private online lånefirmaer ligefrem markedsfører ”lån penge RKI ingen hindring”, men muligheden foreligger. Se alle låneudbydere i Danmark her.

Forbrugslån trods RKI

lån trods RKIStår du i den uheldige situation, at forbruget er løbet løbsk. Nu kan du ikke se, hvordan du skal komme ud af problemerne, så for tvivl ikke. Der findes muligheder for at finde gode og konstruktive løsninger på pengeproblemerne i dag. RKI er i mange henseender ingen hindring. Flere og flere mennesker bliver dårlig stillet økonomisk i dag, dels på grund af krisen dels, på grund af for stort forbrug.

Flere og flere bliver registreret i RKI

Det betyder flere og flere bliver registreret i RKI eller Debitorregistreret, som dårlige betalere i dag. Du vil blive registreret, som dårlig betaler, hvis du ikke har overholdt dine betalinger på lån. Før hen betød en RKI registrering, at du var udelukket fra at kunne låne penge nogen steder. En RKI eller Debitorregister registrering kan i dag nemt slettes. Dette hvis du påviser, at registreringen er sket på trods af, at du ikke skylder penge.

Kontakt RKI

Eller hvis du er uenig i, hvor mange penge du skylder. Dette gør du ved at tage kontakt til RKI som så vil behandle din sag. Hvis du er registreret retsmæssigt, og har du accepteret din registrering, kan du stå i registeret i op til fem år. Eller til du betaler det skyldige beløb. I de fem år du står registret vil du have svært ved at låne penge andre steder.

RKI registrering

I dag vil nogle banker dog låne dig penge alligevel. Bankerne kræver dog alle, at du skal eje fast ejendom, en bil eller andet, som kan udgøre en sikkerhed for banken når du får et nyt lån. At stå i RKI betyder altså, at du skal fremvise en stabil sikkerhed til banken, hvis du vil låne penge. Nogle banker vil slet ikke låne trods sikkerhed. De banker som ofte kan tilbyde dig lån trods RKI registrering, er online banker.

Hvis du søger en online bank på Internettet, kan du finde en bank, som kan tilbyde dig hjælp. Du skal kunne opfylde diverse krav og i nogle tilfælde skrappe regler. Disse er ofte større end ved normal lån. Det kunne være en god idé at bruge lånet til at indfri de lån, du er registeret for i RKI. Herved vil du komme ud af registreret og få en frisk start. Tag en snak med bankerne og forelig dem situationen. Du kan kun få et nej.

Høje krav til dig

Online banker på Internettet stiller ofte knap så skrappe krav til dig, som ønsker at låne penge. Når de har godkendt dig, er de til gengæld ret ligeglade med, hvad du skal bruge pengene til. Dette gælder også hvem du ellers er. Du skal altid være opmærksom på renter og gebyrer hos online bankerne.

Når du tager et hurtigt lån i en online bank, vil du opleve at de tager godt fat. Særligt med gebyrerne. Det er på gebyrer og omkostninger, de skal tjene deres penge. Lån aldrig mere end du kan tilbage betale, ud fra de penge du har til rådighed i din hver dag.

Hurtige lån uden sikkerhed

Har du afsøgt nettet for alle dine reelle lånemuligheder og stadig ikke har fået bevilliget et online privatlån trods RKI alligevel? Så vil det næste fornuftige træk være at kontakte din egen bank. Forklar banken om din aktuelle finansielle situation og arranger et møde med din bankrådgiver som bør kende lidt til dig i forvejen.

Har du ikke fået bevilliget et privatlån trods RKI hvor du måske burde?

Til mødet kan i så sammen gennemgå din økonomi af afdække dine muligheder for et bedre lån på trods af RKI registreringen.

Husk at være godt forberedt til et sådant bankmøde. Til bankmødet bør du medbringe alle relevante dokumenter vedrørende din økonomiske situation. Banken godkender ikke blot et hurtig lån uden kreditvurdering på et eller andet plan. Uanset hvilken måde du forsøger at finde et alternativ til et billigt RKI lån alligevel forvente en grundig kreditvurdering

4 hurtige lånemuligheder der bør være realistiske:

Lån penge af privatpersoner. Lån penge i BankenPrivat lån, hvor det er almindelige private der låner penge ud. Her er der ingen kredittjek, men kan være ødelæggende for dit sociale liv hvis du ikke tilbagebetaler de lånte penge.

Lån penge i Banken. Udfordringen er her at banken med stor sandsynlighed ikke tilbyder dig lån uden kreditvurdering når du står i RKI.

Lån penge af private lånefirmaer. At ansøge hos et online lånefirma er en mere realistisk mulighed at få godkendt hurtig lån trods rki registrering.

Lån penge i udlandet trods rki, kunne virke som en anden fantastisk mulighed. Ved nemme lån i udlandet skal du ikke bekymre dig om de foretager et tjek i et Dansk debitor register, eller om “er jeg i rki” eller “står jeg i rki. Således er termen, lån penge rki ingen hindring, er absolut størst i udelandet, ingen tvivl om det. Udfordringen er blot at finde udlåns selskabet i udlandet hvor man kan låne penge selvom RKI debitor registret tjek eller ej.

Vær ærlig omkring din økonomi inden en kreditvurdering før et lån

Ønsker du at optage et nemt lån trods RKI hvor det er vigtigt at kredit- eller lånefirmaet der skal godkende og låne dig penge, også kender den fulde sandhed om din økonomiske situation. Det vil til enhver tid stille dig bedre i den givne situation hvor du vil låne penge selvom man er i RKI. Man kan sige at det er lettere for dig at at få et godt lån med RKI registreringen, eller helt at komme ud af RKI hvis man fra starten har spillet ærligt og med helt åbne kort.

Optag billige lån trods RKI uden kautionist – hvordan gør du?

Muligheden for et billigt lån med RKI registrering

Prøv eventuelt først at foretage en, eller flere låneansøgninger. Du kan ansøge her på siden hvor lånebetingelser og nye lånetyper altid er opdateret og 100% korrekte. Det koster ikke noget at søge om et hurtig eller rentefrit online lån, så forsøg eventuelt at låne trods RKI. Du kan nemt klikke dig ind på en af de mange nemme låne og hurtige kredit tilbud du finder her på siden. Og du kan via disse godkendte låneudbydere, ansøge om at låne penge online i den mængde du finder rimeligt og som du er sikker på at du kan afdrage rettidigt så du ikke får rykkere på det lån du har optaget.

Lån 25000 trods RKI. Eller andre beløb såsom et hurtigt lån 500, 1000, 2000, 5000, 10000 selvom RKI registreret.

Hurtige Kviklån trods RKI

Hvis din ansøgning for et online lån går i gennem, ja så er der jo ingen yderligere problemer. Bliver din låneansøgning derimod afvist skal du vide at du ikke får nogen forklaring på hvorfor du ikke fik tilbudt lånet. Har du i forvejen en fornemmelse af, at du står registreret i RKI, så er det sandsynligvis fordi du faktisk er registreretskyldner i RKI.

Lån penge RKI + Nye kviklån RKI hvor?

Lån rki ingen hindring – Denne sætning ser man desværre ofte at forskellige online låne guider stadig lokker lånere til at tro på. Danske lån trods debitor registret vil oftest være en total umulighed, hvorfor sætninger som “lån penge uden kreditvurdering” derfor også skal tages med visse modifikationer.

Lige nu tilbyder AURORA FINANS nemme lån selvom RKI registrering. Det er RKI lån med krav for sikkerhed, hvorfor man skal stille med en solid kautionist der kan garantere for at lånet tilbagebetales. Det er ikke ligefrem et rentefri RKI lån, men trods alt en nem mulighed for et hurtig-lån nu og her.

Er du registreret i RKI?

Hvis du ikke er sikker på om du er registreret i Riebers-RKI registeret. Så anbefales det at at foretage et tjek RKI for at finde ud af om du er i deres kartotek. Så ved du hvad du skal forholde dig til når du skal låne penge og om du kan låne. Du har nu nogle muligheder, enten at prøve at indsende flere låneansøgninger. Samt måske på mindre lånebeløb.

Alternativt kan du forsøge at afvikle din gæld ved at indgå en afbetalingsaftale. Det bør være muligt, således at Riebers fjerner registreringen. Vel at mærke hvis du overholder din afbetalingsaftale. Således kan du igen låne trods RKI da de da har givet dig din kreditværdighed tilbage.
Det er ikke let at komme ud af RKI hvis du ikke selv gør noget aktivt. og har du ikke noget at stille som sikkerhed er det tæt på umuligt.

Spørgsmål og svar

Der findes dog flere steder hvor du kan låne, eller på anden vis få fat i kontanter ved f.eks. at udnytte dit rentefradrag eller andet. Her på siden kan du også finde spørgsmål og svar, på alle spørgsmål vedrørende alt lige fra, privatlån trods RKI. Samt til kan jeg tage hurtige kviklån selvom jeg står i RKI? Husk at få godkendt et lån trods RKI ikke altid er en succes i sig selv, du skal også kunne betale lånet tilbage. Det er dyrt at misligeholde et kviklån trods RKI eller ej.

Hvad er et RKI lån?

Et RKI lån er et lån du kan optage på trods af en eventuel registrering i RKI’s kreditor register. Dette kreditorregister drives i dag af selskabet Experian. Uanset, så findes der faktisk muligheder for at optage forbrugslån som et hurtig kviklån trods RKI. Denne type af højrisiko og hurtige forbrugslån bliver tilbudt af ganske få låneudbydere da der lovgivningsmæssigt er høje krav til låneudbyderne om at sikre at en låntager også har mulighed for at tilbagebetale minilånet.

Derfor vil der så også blive stillet større krav til dig på andre områder før du vil blive godkendt til denne type af hurtige lån online. Du vil typisk også skulle acceptere meget dyrere lånevilkår da låneselskaberne der tilbyder dig at låne trods RKI, skal sikre deres udlån. Du bør derfor altid se dig godt for inden du optager eller ansøger om et RKI lån hvor du nu ved den potentielle ekstraomkostning du kommer til at påtage dig.

Udlåner har adgang til RKI registeret og kan se dine eventuelle registreringer

Du skal være opmærksom på, at uanset om lånefirmaet tilbyder lån trods RKI, så vil lånefirmaet der skal behandle din antuelle låne ansøgning, tjekke dine verserende sager i RKI-registeret. Udlåner har altså via din låneansøgning, indsigt i de registrerede sager der vedrører dig som låneansøger. De kan derfor i hver enkelt ansøgning, vurdere om risikoen for tab ved at tilbyde et RKI lån værd for dem at tage.

Oftest vil du for at få tilbudt et lån trods RKI, skulle stille en eller anden type af sikkerhed for dit lån. Det skyldes naturligvis den realitet, at du som registreret i RKI er at betegne som en ”dårlig betaler”.

Nye lån uden sikkerhed trods RKI

Rki lån uden sikkerhed

Når du er registreret i RKI eller Riebers, kan det i forvejen være rigtig svært at få lov til at låne penge. At låne uden sikkerhed burde derfor nok være nærmest en umulighed. Men det er faktisk ikke helt tilfældet. Der er stadigvæk muligheder for at optage nemme lån trods RKI. Også selvom du ikke har kan stille større sikkerhed for dit lån. Som før nævnt så skal du blot være opmærksom på det højere låneomkostninger på den type af RKI lån uden sikkerhed.

Det er meget mere omkostningskrævende at optage nemme lån uden at stille sikkerhed, men der findes dog alligevel en række låneudbydere i Danmark der tilbyder afdragsfrie Kviklån trods RKI, således du faktisk kan låne penge uden sikkerhed. Uanset, så bør du tænke dig grundigt om inden du optager et sådan dyrt lån. Læs også om SMS lån til 18 årige uden sikkerhed 
Naturligvis kan det faktisk også i nogle få tilfælde være smart at optage mindre små og nemme lån uden at skulle stille pant i sine ejendele. Det har også omkostninger at få sine besiddelser tinglyst. Er du på udkig efter at låne penge som studerende i Danmark?

Hvad med mobile lån trods rki?

Billån trods RKI

Hvis man først er endt med at blive registreret som dårlig betaler, så er det meget svært at blive godkendt til at tage nye lån – herunder gælder også billige billån og bilfinansiering RKI. Selv om det er svært. så er det dog muligt at tage et lån til bil trods RKI. Ganske få låneudbydere tilbyder låneaftaler til personer der er registreret i RKI lån.

Køb bil trods RKI registrering

Renterne ved et bil lån trods RKI kan ende ud i tårnhøje renter og stiftelsesomkostninger, hvorfor man skal tænkte sig rigtig grundigt om. Omkostningerne kan dog komme ned i et fair leje hvis du tager et billån med sikkerhed. Altså en sikkerhedsstillelse som f.eks. en låne kationist. Enkelte bilfinancieringsfirmaer tager også sikkerhed i bilen hvis du kan stille med en rimelig udbetaling.

Det er også muligt at få et ganske almindelig billån gennem banken, men så skal man sørge for at have afklaret sin sag med debitor registeret først. Er du ikke længere registreret i Ribers Kreditinformation eller andre lignende registre, så har du en regulær chance for et billån eller bilfinansiering med rimelige vilkår.

En registrering i RKI er maksimalt gyldig i 5 år, og en registrering på det samme lån eller udestående kan aldrig fornyes.
Relateret: Nemme Billån uden udbetaling trods rki. Køb bil selvom du står i rki som dårlig betaler.

Herunder får du svar på en del relevante spørgsmål vedrørende emnet, at låne trods RKI:

Kan jeg tage nemme og hurtige kviklån selvom jeg står i RKI?

Alle typer af hurtige eller billige lån med RKI registrering er en udfordring, uanset om det er en et privatlån. Så som et Kviklån, Minilån eller en kassekredit på blot nogle få 1000 kr.

Lån penge trods rki og kontanthjælp?

Her er svaret meget lignende for ovenstående spørgsmål om kviklån trods RKI. Den kontanthjælp udbetaling som du modtager er formentlig knap stor nok til at kunne kunne blive godkendt til et fair RKI lån hvor du jo skal kunne overholde de strengere lånekrav der vil blive stillet. At optage et hurtigt lån på kontanthjælp kan være en udfordring i sig selv. På trods en RKI registrering eller ej. Du kan læse mere om at låne penge på kontanthjælp og om kontanthjælp krav på dette link.

RKI lån? Findes der et sådan lån?

Nej ikke som det umiddelbart kan lyde. RKI låner ikke penge ud, men fungerer som en slags rådgivere for udlånsfirmaerne som ønsker at sikre sig bedst muligt inden de udlåner penge til en eventuel dårlig betaler. Selskabet bag RKI, registrerer såkaldte dårlige betalere der bliver indberettet via de firmaer der er tilmeldt deres kreditvurderings services. Derfor er ordet RKI lån alligevel meget benyttet, hvilket kan forvirre en smule. RKI lån hvor det faktisk er præcist det modsatte.

Tjekker RKI lån i Sverige?

Nej RKI rådgiver kun Danske udlånsselskaber og låneudbydere. Der tjekkes derfor ikke hvis du vil søge nemme lån i Sverige. Heller ikke selv om du forsøger at låne trods RKI. Det kan dog være svært for en Dansker at låne i Sverige netop fordi de Svenske udlånsfirmaer ikkeumiddelbart kan tjekke din kreditværdighed.

Om RKI lån og kreditor registeret

Hvordan kan jeg finder af om jeg står står i RKI?

Herunder får du svar på nogle Spørgsmål som er RKI kredit specifikke. Blandt andet om eventuelle RKI lån registreringer og hvordan du står juridisk som registreret skyldner. Det anbefales at man tager action på sin egen situation og forsøger at komme ud af RKI registeret. Hvis det på nogen måde er muligt. Det er naturligvis muligt at låne penge selvom RKI, men det vil være meget dyrere med et sådan dyrt RKI lån, end hvis du ikke skylder penge væk og samtidigt har en rimelig eller god økonomi.

Hvornår må en kreditor registrere mig i RKI?

Du skal have modtaget mindst tre skriftlige rykkere med posten eller via eboks.dk. I den sidste af disse rykkere skal du være blevet advaret om en indberetning til RKI hvis du ikke omgående betaler dit udestående.

Din gæld skal være større end 200 kr. Desuden kan du ikke umiddelbart blive registreret hvis du ikke har erklæret dig enig i at du skylder pengene. Hvis du skylder pengene til din bank, forsikringsselskab eller realkreditinstitut må disse instanser dog først indberette til RKI registeret når sagen har været behandlet i fogedretten.  Eller i en civil retssag.

Får jeg besked om min RKI registrering?

Du vil altid, via brev blive informeret om at du er blevet registreret i RKI. Du bliver også informeret om hvem der har indberettet dig. Derimod får du ingen besked når du retsmæssigt bliver slettet i RKI registret. Du må derfor selv søge disse oplysningerne hvis du vil vide det inden en ansøgning om lån trods RKI.

Hvem har adgang til RKI, og se at jeg er registreret i RKI?

Alle firmaer og offentlige myndigheder der har abonnement hos RKI/Experian kan søge kreditoplysninger om dig.

Jeg kan ikke betale – hvem skal jeg kontakte?

Det er altid god stil at tage kontakt til dem der har indberettet dig. Måske kan du finde en løsning med fleksible afdrag på gælden eller andre måder at komme ud af RKI på. Det er kun hvis du er uenig i registreringen at du skal kontakte RKI direkte med din indsigelse.

Når jeg har betalt min gæld, hvornår bliver jeg slettet fra RKI?

Så snart RKI får besked fra din kreditkort at gælden er betalt, slettes du øjeblikkeligt fra RKI-databasen. Du bør dog selv tjekke om dette er registreret.

Hvor længe står jeg i RKI som dårlig betaler?

Hvis du ikke betaler din RKI gæld står du registreret i RKI i maksimalt 5 år. Herefter bliver du slettet automatisk, også selvom du ikke har betalt den fulde gæld.

Kan et firma registrere mig i RKI igen – for samme gæld?

Du kan kun registreres én gang i RKI for den samme gæld. Når de 5 år er gået, kan du altså ikke blive registreret på ny. Du er dog ikke dermed blevet gældsfri. Blot belaster din registrering sig ikke og du kan låne let med RKI ude af hovedet.

For at få indsigt i dine eventuelle kreditor registreringer i RKI selskabets register, så kan du kontakte RKI (Exparian) direkte med din forespørgsel.

Er du uenig med Experian vedrørende din registrering i RKI-registeret?

Føler du at du er uretsmæssigt registreret i deres register? Hvilket jo klart vil påvirke din kreditværdighed i hverdagen. En sådan registrering gør det også meget svært at optage alle typer af lån når man står i RKI. Så derfor bør du hurtigst muligt klage til Datatilsynet. Du skal først sikre dig at du kan bevise din “uskyld” i sagen.
Du har altid ret til at få din registrering behandlet i Datatilsynet. Behandlingensprocessen er gratis, og således helt uden omkostninger for dig uanset udfaldet.

Du kan kontakte Datatilsynet på følgende adresse:
Datatilsynet
Borgergade 28, 5. sal, 1300 København K.

Husk at gemme et kopi af din klage, og send din klage samt dokumentation som rekommanderet post. Du skal altid kunne bevise at du faktisk har fremsendt en given klage.

Tags: Lån trods rki uden kautionist eller sikkerhed i 2019, SMS lån trods debitor registret, lån penge af private trods rki.

RKI er en forkortelse for Ribers Kredit Information. RKI er et register over dårlige betalere. Hvis du ikke betaler dine regninger, eller tilbagebetaler du ikke dine lån kan du risikere at ende op i RKI registeret.

Minilån trods RKI – Mulighederne er tilstede

Et minilån dækker over en type lån, som typisk ligger i størrelsesorden fra 500 kroner og op til et par tusinde kroner. Lån i denne størrelsesorden er det klart mest realistiske. Hvis du er registreret i RKI og har brug for et lån. Banker og låneinstitutter, der som regel opererer med noget højere lånebeløb, vil formentlig afvise dig i 99 ud af 100 tilfælde. Minilån trods RKI kan dog lade sig gøre, så læs med herunder.

Ingen dokumentation ved Minilån

Et Mini lån kræver ikke dokumentation eller at du stiller noget som sikkerhed, hvilket netop gør det muligt for dig at blive godkendt. Minilån er typisk ikke den billigste måde at låne penge på, men hvis du gider at ofre lidt tid på research og planlægning kan det faktisk lade sig gøre, at finde et ganske billigt lån.

Lille lånebeløb

Hvis du beslutter dig for, at tage et minilån trods RKI bør du som minimum sætte et par timer af til research. Her skal du gå de forskellige udbydere igennem fra ende til anden – der er ofte stor forskel på deres gebyrer og renter. Et minilån gælder som regel et meget lille lånebeløb, hvilket gør at man som regel kan få det hurtigt ud af verden igen. Dette er en klar fordel for dig!

Vi anbefaler som udgangspunkt, at du kommer ud af RKI før du optager nye lån. Vi er dog klar over der kan opstå situationer, hvor et lån er den eneste mulighed. Derfor kan det naturligvis også lade sig gøre, om end det nok ikke er i banken du får lov. Forsøg dig med de gode selskaber der tilbyder minilån trods RKI – dette er den eneste og bedste måde du kan få adgang til lånemarkedet på. Hvis du er registreret i RKI bør du altså kun optage et minilån, hvis der ikke er andre muligheder.

Hvorfor er det så svært at få et RKI lån?

Da låneudbyderen har større risiko for en manglende tilbagebetaling, på grund af din RKI-registrering, vil du ofte skulle stille sikkerhed for lånet i form af fast ejendom, bil, båd eller andet. Har du ikke mulighed for at stille denne form for sikkerhed, vil låneudbyder ofte i stedet forlange ekstra høje renter og/eller gebyrer. Din registrering som dårlig betaler kan naturligvis skyldes uheldige omstændigheder, men oftest skyldes det at personen har brugt sine penge på at spille på casino, haft et generelt overforbrug eller tusindvis af andre årsager. Hvorfor der vil ønskes en sikkerhedsstillelse.

Privat lån RKI

Her på siden kan du få råd og vejledning, hvis du ønsker et lån eller at komme ud af RKI.
Vi kan ikke garantere dig at du kan låne trods din RKI registrering, vi kan heller ikke love at du kan komme ud af RKI. Vi kan love dig en database med en masse seriøs information, hvor du har mulighed for at læse dig frem til hvordan du får et lån – eller mulighed for at komme ud af RKI.

RKI hjælp

Hvis det, mod forventning, ikke lader sig gøre at komme ud af RKI ved hjælp af den vejledning du får her på siden, så skal du ikke give op. Du kan benytte vores hotline her på siden, og her få hjælp og vejledning, hvad enten du ønsker at komme ud af RKI eller at låne trods RKI.

Da andelen af RKI registrerede folk der betaler lånet tilbage, er væsentlige mindre end normalt. Du skal ikke opgive håbet om at optage et lån trods en RKI-registrering, du skal blot kigge grundigt efter, så er det muligt at optage et lån – trods RKI.

Ud af RKI

Ønsker du at komme ud af RKI er der flere muligheder.
Den oplagte mulighed er selvfølgelig at betale sin gæld. Det er dog tit lettere sagt end gjort.
De færreste har mulighed for at betale gælden på én gang, men ønsker du virkelig at blive sletter har vi dog flere gode forslag som du kan læse mere om i de nedenstående afsnit

Når man først er registreret i RKI, kan det ofte virke som en umulig opgave at komme ud af Danmarks register for dårlige betalere igen. For en stor gruppe danskere ser der nemlig ikke ud til at være nogen ende på den økonomiske krise, de befinder sig i. At blive registreret i RKI er altså en alvorlig situation, men det kan faktisk godt lade sig gøre at komme ud af registeret igen.

Det kræver dog, at man ikke sidder i en fuldstændig håbløs situation, hvor der ingen muligheder er for at betale sine afdrag. Der skal skabes overblik over, hvem man skylder penge, og så skal det afgøres, hvor meget man kan undvære hver måned til afdrag. Så snart man har afdraget hele sin gæld, slettes man straks for RKI.

Indgå afdragsordning – imod sletning fra RKI

Har du lagt et budget og kan overskue at du indenfor 1-2 år vil kunne betale alt din RKI gæld ud vil du kunne benytte denne mulighed. Du skal tage kontakt direkte til dine kreditorer (dem du skylder penge). Herefter skal du forslå en realistisk afdragsordning. Skylder du f.eks. 30.000 kr. væk til en kreditor kan forslaget lyde som følger:
– Du betaler 5.000 kr. nu og her. – Herefter foreslår du at afdrage med 1500,- kr. hver d. 1. I måneden.
– Du vil på denne måde være ude af din RKI-gæld i løbet af 17 måneder.
– Få skrevet i aftalen at du skal slettes fra RKI når du har overhold afdrag i 3 måneder.
– Få skrevet i aftalen at der ikke skal tilskrives flere renter hvis aftalen overholdes.